ІНФОРМАЦІЙНА ФІЛОСОФІЯ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ

Автор(и)

  • Валерій Олександрович Гребенніков Вчений, Ukraine

Ключові слова:

ІНФОРМАЦІЯ, ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ, ФІЛОСОФІЯ, ПРИНЦИП, СУСПІЛЬСТВО, СТАЛИЙ РОЗВИТОК

Анотація

Філософія – це найзагальніша форма знання про принципи і характеристики довколишнього світу – основа світогляду і практичної діяльності людини. Недарма один з наукових ступенів в усіх науках має назву «доктор філософії». Філософські знання у сфері телекомунікацій допомагають у правильній постановці завдань наукової, конструкторської чи практичної діяльності у цій сфері, що оптимізує витрату трудових і матеріальних ресурсів та збільшує суспільну ефективність телекомунікацій.

Біографія автора

Валерій Олександрович Гребенніков, Вчений

Працював на різних посадах в УНДІЗ з 1963 по 2018 рік. Остання посада була провідним науковим співробітником. Опублікував близько 200 наукових праць та 4 монографії. Останньою сферою наукових досліджень є роль інформаційно-телекомунікаційних технологій у суспільстві.

Посилання

Bob Doyle. Great problems in philosophy and physics solved?//First edition/ Cambridge, MA, USA : I-Phi Press,2016. https://www.informationphilosopher.com/books/

Френк Уебстер. Теории информационного общества//Аспект пресс, М, 2004.

ГРЕБЕННІКОВ, Валерій Олександрович. ПРО ДОЦІЛЬНІСТЬ РОЗШИРЕННЯ ПОНЯТТЯ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ. Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», [S.l.], 2020. ISSN 2664-3057 оnline. Доступно за адресою: < http://conferenc.its.kpi.ua/proc/article/view/202162>.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-05-14

Як цитувати

Гребенніков, В. О. . (2021). ІНФОРМАЦІЙНА ФІЛОСОФІЯ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ. Збірник матеріалів Міжнародної науково-технічної конференції «ПЕРСПЕКТИВИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ», 331–335. вилучено із http://conferenc.its.kpi.ua/proc/article/view/231327